Politica privind cookie-urile

Politica privind cookie-urile
Acest site folosește cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, oferim partenerilor de social media, de publicitate și de analiză informații despre modul în care utilizați site-ul nostru. Aceștia îl pot combina cu alte informații furnizate de dvs. sau colectate ca urmare a utilizării serviciilor lor. Mai multe detalii găsiți în „Politica privind cookie-urile”
Cookie-urile sunt fișiere text mici care pot fi utilizate de site-uri web pentru a face utilizarea lor mai eficientă.
Legea prevede că putem stoca cookie-uri pe dispozitivul dvs., dacă acestea sunt strict necesare pentru funcționarea acestui site. Pentru toate celelalte tipuri de cookie-uri avem nevoie de permisiunea dvs.
Acest site folosește diferite tipuri de cookie-uri. Unele cookie-uri sunt plasate de servicii terțe care apar pe paginile noastre.

Politica de utilizare a cookie-urilor
Site-ul nostru folosește cookie-uri.
Informațiile de mai jos sunt furnizate pentru a informa utilizatorii despre detaliile site-ului nostru cu privire la plasarea, utilizarea și administrarea „cookie-urilor” utilizate pe site.
Acest site web folosește propriile cookie-uri, precum și cookie-uri ale unor terțe părți, pentru a oferi vizitatorilor o experiență de navigare mai bună și servicii adaptate nevoilor și intereselor tuturor.
Cookie-urile utilizate pe site oferă feedback valoros și ne ajută să încercăm să îmbunătățim experiența online. Site-ul folosește cookie-uri, cum ar fi jetoanele care rămân active până la închiderea ferestrei browserului, pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Informațiile obținute din aceste cookie-uri nu sunt stocate în baza de date și, după închiderea browserului, cookie-urile sunt șterse de pe computer.

Ce este un „cookie”?
Un „Internet Cookie” (cunoscut și sub numele de „browser cookie” sau „HTTP cookie” sau pur și simplu „cookie”) este un fișier mic, format din litere și cifre, care va fi stocat pe computerul dvs., terminalul mobil sau alte echipamente a unui utilizator de la care este accesat Internetul.
Cookie-ul este instalat la cererea emisă de un server web către un browser (de ex. Internet Explorer, Chrome) și este complet „pasiv” (nu conține software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard diskul utilizatorului).
Un cookie constă din 2 părți: numele și conținutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, se determină durata unui cookie; din punct de vedere tehnic, numai serverul web care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou atunci când un utilizator revine pe site-ul web asociat cu acel server web. Cookie-urile în sine nu necesită informații personale pentru a fi utilizate și, în majoritatea cazurilor, nu identifică personal utilizatorii de internet.
Există 2 categorii majore de cookie-uri:
• Cookie-uri de sesiune – acestea sunt stocate temporar în folderul de cookie-uri al browserului web, astfel încât acesta să le poată stoca până când utilizatorul părăsește site-ul respectiv sau închide fereastra browserului (de exemplu, atunci când se conectează / se deconectează de pe un webmail sau rețele sociale)
• Cookie-uri persistente – Acestea sunt stocate pe hard diskul unui computer sau dispozitiv (în funcție de durata de viață implicită a cookie-urilor). Cookie-urile persistente le includ și pe cele plasate de un alt site web decât cel pe care utilizatorul îl vizitează în prezent – cunoscut sub numele de „cookie-uri terță parte” – care pot fi utilizate anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel încât să fie livrată cea mai relevantă publicitate pentru utilizatori.

Care sunt avantajele cookie-urilor?
Un cookie conține informații care leagă un browser web (utilizator) de un anumit server web (site web). Dacă un browser accesează din nou acel server web, poate citi informațiile deja stocate și poate reacționa în consecință. Cookie-urile oferă utilizatorilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile multor site-uri web pentru a oferi servicii confortabile utilizatorilor: de exemplu – preferințe de confidențialitate online, opțiuni de limbă a site-ului, coșuri de cumpărături sau publicitate relevantă.
Care este durata de viață a unui cookie?
Cookie-urile sunt gestionate de webservere. Durata de viață a unui cookie poate varia semnificativ, în funcție de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt utilizate exclusiv pentru o singură sesiune (sesiune cookie-uri) și nu mai sunt reținute odată ce utilizatorul a părăsit site-ul web și unele cookie-uri sunt reținute și reutilizate de fiecare dată când utilizatorul revine la acel site web („cookie-permanent”). Cu toate acestea, cookie-urile pot fi șterse de un utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browserului.

Ce sunt cookie-urile de la terți?
Anumite secțiuni de conținut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terți / furnizori (de exemplu, cutie de știri, un videoclip sau o reclamă). Aceste terțe părți pot plasa, de asemenea, cookie-uri prin intermediul site-ului și sunt denumite „cookie-uri ale terților”, deoarece nu sunt plasate de proprietarul site-ului web. Furnizorii terți trebuie, de asemenea, să respecte legislația aplicabilă și politicile de confidențialitate ale proprietarului site-ului Google Analytics și al site-ului Right Now.
Cum sunt cookie-urile utilizate de acest site?
O vizită la acest site poate plasa cookie-uri în scopul:
• Cookie-uri de performanță ale site-ului
• Cookie-uri de analiză
Datele colectate prin cookie-uri sunt transferate:
• către următoarele categorii de destinatari: vizitatori pe acest site, alte persoane fizice sau juridice care prelucrează date cu caracter personal în numele site-ului nostru, parteneri contractuali ai site-ului nostru.
• către următoarele state UE / SEE sau din afara UE / SEE menționate la Google https://www.google.com/about/datacenters/inside/locations/index.html.
Utilizatorii / vizitatorii site-ului nostru beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația privind protecția datelor cu caracter personal, respectiv:
• dreptul de acces la datele cu caracter personal
• dreptul de opoziție
• dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale
• dreptul la rectificarea datelor
• dreptul de a șterge date
• dreptul de a restricționa prelucrarea
• dreptul la portabilitatea datelor
• dreptul de a se adresa justiției

Supravegherea prelucrării datelor cu caracter personal
Cookie-uri pentru analiza vizitatorilor
De fiecare dată când un utilizator vizitează acest site, software-ul de analiză furnizat de o terță parte generează un cookie de analiză a utilizatorului. Acest cookie ne spune dacă ați vizitat acest site înainte. Browserul ne va spune dacă aveți acest cookie și, dacă nu, vom genera unul. Permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne vizitează și cât de des o fac.

Alte cookie-uri ale terților
În unele pagini, terții își pot seta propriile cookie-uri anonime, pentru a urmări succesul unei aplicații sau pentru a personaliza o aplicație. Datorită utilizării acestui site, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel ca terții nu pot accesa cookie-urile deținute de acest site.
Cookie-urile utilizate de acest site pot proveni de la următoarele terțe părți:

Google Analytics
Site-ul folosește cookie-uri Google Analytics pentru a colecta informații despre modul în care vizitatorii folosesc acest site și pentru a detecta posibile probleme de navigare. Google Analytics stochează informații despre paginile vizitate, durata navigării pe site, modul în care a fost accesat site-ul, precum și secțiunile accesate în cadrul paginilor. Nu sunt stocate informații personale, prin urmare, aceste informații nu pot fi utilizate pentru a identifica utilizatorul.
Site-ul folosește Google Analytics pentru a putea urmări dacă site-ul îndeplinește cerințele utilizatorilor și pentru a acorda prioritate îmbunătățirii proceselor efectuate. Google oferă mai multe informații despre cookie-uri pe pagina de politică de confidențialitate și cookie-uri. Google oferă, de asemenea, un „add-on” care oferă posibilitatea de a renunța la Google Analytics indiferent de paginile accesate.
Dacă doriți să aflați mai multe despre modul în care Google folosește și colectează aceste date, vă rugăm să accesați linkul pentru politica de confidențialitate.
Google Inc., proprietarul instrumentelor utilizate pentru a analiza traficul și performanța site-ului nostru, este o companie certificată ISO 27001 în domeniul managementului și securității informațiilor https://support.google.com/analytics/answer/3407084?hl=ro .
Ce tip de informații sunt stocate și accesate prin intermediul cookie-urilor?
Cookie-urile stochează informații într-un mic fișier text care permite unui site web să recunoască un browser. Serverul web va recunoaște browserul până când cookie-ul expiră sau este șters.
Cookie-ul stochează informații importante care îmbunătățesc experiența de navigare pe Internet (exemplu: setări ale limbii în care doriți să accesați un site, păstrarea unui utilizator conectat la contul webmail, securitate bancară online, păstrarea produselor în coșul de cumpărături).

De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?
Cookie-urile reprezintă punctul central al funcționării eficiente a internetului, ajutând la generarea unei experiențe de navigare prietenoase și adaptate la preferințele și interesele fiecărui utilizator. Declinarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de utilizat.
Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi publicitate online – ci doar că nu va mai putea lua în considerare preferințele și interesele dvs., evidențiate prin comportamentul de navigare.
Exemple de utilizări importante ale cookie-urilor (care nu necesită autentificarea unui utilizator printr-un cont):
• Conținut și servicii adaptate preferințelor utilizatorului – categorii de știri, vreme, sport, hărți, servicii publice și guvernamentale, site-uri de divertisment și servicii de călătorie.
• Oferte adaptate intereselor utilizatorilor – păstrarea parolei, preferințele lingvistice (Ex: afișarea rezultatelor căutării în limba română).
• Păstrarea filtrelor de protecție a copilului pe conținutul de pe Internet (opțiuni de mod familial, funcții de căutare sigure).
• Limitați frecvența anunțurilor – limitați numărul de afișări ale unui anunț pentru un anumit utilizator de pe un site.
• Furnizarea de publicitate mai relevantă pentru utilizator.
• Funcții de măsurare, optimizare și analiză – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un site web, ce tip de conținut este vizualizat și modul în care un utilizator ajunge pe un site web (de exemplu, prin intermediul motoarelor de căutare, direct de pe alte site-uri web). uri etc). Site-urile web efectuează aceste analize ale utilizării lor pentru a îmbunătăți site-urile în beneficiul utilizatorilor.

Probleme de securitate și confidențialitate
Cookie-urile NU sunt viruși!
Folosesc formate de text simplu. Nu sunt alcătuite din bucăți de cod, deci nu pot fi executate sau executate de unul singur. În consecință, acestea nu pot fi duplicate sau reproduse pe alte rețele pentru a rula sau replica din nou. Deoarece nu pot îndeplini aceste funcții, nu pot fi considerați viruși.
Cu toate acestea, cookie-urile pot fi utilizate în scopuri negative. Deoarece stochează informații despre preferințele utilizatorilor și istoricul de navigare, atât pe un anumit site, cât și pe alte câteva site-uri, cookie-urile pot fi utilizate ca o formă de spyware. Multe produse anti-spyware sunt conștiente de acest lucru și marchează în mod constant cookie-urile pentru a fi șterse în timpul procedurilor de ștergere / scanare antivirus / anti-spyware.
În general, browserele au setări de confidențialitate integrate care oferă diferite niveluri de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate și ștergerea automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site.
Alte probleme de securitate legate de cookie-uri
Deoarece protecția identității este foarte valoroasă și reprezintă dreptul fiecărui utilizator de internet, este recomandabil să știți ce posibile probleme pot crea cookie-urile. Deoarece prin intermediul acestora se transmit în mod constant informații în ambele direcții între browser și site-ul web, dacă un atacator sau o persoană neautorizată intervine în timpul transmiterii datelor, informațiile conținute în cookie pot fi interceptate. Deși foarte rar, acest lucru se poate întâmpla dacă browserul se conectează la server folosind o rețea necriptată (de exemplu, o rețea WiFi nesecurizată).
Alte atacuri bazate pe cookie implică setări incorecte ale cookie-urilor pe servere. Dacă un site web nu necesită ca browserul să utilizeze numai canale criptate, atacatorii pot folosi această vulnerabilitate pentru a înșela browserele să trimită informații prin canale nesecurizate. Atacatorii folosesc apoi informațiile pentru a obține acces neautorizat la anumite site-uri. Este foarte important să fiți atenți la alegerea celei mai adecvate metode de protecție a informațiilor personale.
Sfaturi pentru o navigare sigură și responsabilă, bazată pe cookie-uri
Datorită flexibilității lor și a faptului că majoritatea celor mai vizitate și mai mari site-uri folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite utilizatorului accesul la cele mai răspândite și utilizate site-uri, inclusiv Youtube, Gmail, Yahoo și altele.
Iată câteva sfaturi care vă pot asigura că nu vă faceți griji fără cookie-uri, dar cu ajutorul cookie-urilor:
• Personalizați setările browserului pentru cookie-uri pentru a reflecta un nivel confortabil de securitate a cookie-urilor pentru dvs.
• Dacă nu vă deranjează cookie-urile și sunteți singura persoană care folosește computerul, puteți seta date de expirare lungi pentru stocarea istoricului de navigare și a datelor personale de acces.
• Dacă partajați accesul la computerul dvs., vă recomandăm să setați browserul pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închideți browserul. Aceasta este o opțiune pentru a accesa site-urile care plasează cookie-uri și pentru a șterge orice informații de vizitare la sfârșitul sesiunii de navigare.
• Instalați și actualizați în mod constant aplicațiile antispyware.
Multe dintre aplicațiile de detectare și prevenire a programelor spyware includ detectarea atacurilor site-ului. Acest lucru împiedică browserul să acceseze site-uri web care ar putea exploata vulnerabilitățile browserului sau să descarce software rău intenționat.
Asigurați-vă că browserul dvs. este mereu actualizat. Multe dintre atacurile bazate pe cookie-uri sunt exploatate prin exploatarea punctelor slabe ale versiunilor mai vechi ale browserelor.
Cookie-urile sunt peste tot și nu pot fi evitate dacă doriți să vă bucurați de acces la cele mai bune și mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internaționale. Cu o înțelegere clară a modului în care funcționează și a beneficiilor pe care le aduc, puteți lua măsurile de securitate necesare, astfel încât să puteți naviga pe internet cu încredere.
Cum pot opri cookie-urile?
Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat și de utilizat. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu înseamnă că nu veți mai primi / vedea publicitate online.
Este posibil să setați în browser astfel încât aceste cookie-uri să nu mai fie acceptate sau să puteți seta browserul să accepte cookie-uri de la un anumit site. Dar, de exemplu, dacă nu sunteți înregistrat folosind cookie-uri, nu veți putea lăsa comentarii.
Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a modifica setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de obicei în meniul „opțiuni” sau „preferințe” al browserului dvs.
Printre documentele care reglementează utilizarea cookie-urilor la nivel european pot fi consultate Directiva 2002/58 / CE (PDF) și Directiva 2009/136 / CE (PDF). În același timp, în legislația națională, utilizarea cookie-urilor este reglementată de Legea 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, cu modificările și completările ulterioare.
Informații suplimentare pot fi consultate în următoarele documente și surse de informații publice:
• Politica de utilizare a datelor cu caracter personal disponibilă pe site-ul nostru web.
• Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46 / CE ( Regulamentul privind protecția datelor generale)
• Avizul nr. 4/2012 al Grupului de lucru Articolul 29 privind cookie-urile exceptate de la obținerea acordului, iunie 2012 (PDF)